Apple, dată în judecată de clienți, după ce a recunoscut că încetinește în mod voit iPhone-urile vechi

Apple, dată în judecată de clienți, după ce a recunoscut că încetinește în mod voit iPhone-urile vechi

9 știri, 25

Apple este acuzată de fraudă în opt procese distincte de către proprietari nemulțumiți de iPhone, după ce gigantul american a recunoscut că le slăbește în mod voit performanța în cazul modelelor vechi, scrie Reuters.

Totul a pornit de la o postare pe Reddit a unui utilizator, care a remarcat că după ce a schimbat bateria iPhone-ului său, acesta are performanțe mult mai mari. Asta sugera că limitarea performanțelor este indusă prin software.

Ulterior, aplicația de testare Geekbench a verificat acuzațiile și acestea s-au dovedit reale.

Ceea ce a determinat Apple să recunoască, în premieră, că încetinește în mod voit performanța modelelor iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7. Apple spune, însă, că face asta pentru că în timp performanța bateriilor se deteriorează, iar acestea nu mai sunt în stare să acopere cererea mare de energie din partea procesorului atunci când încarcă aplicații sau jocuri complexe. Astfel, Apple face ca procesoarele să meargă la frecvențe mai mici pentru a nu se închide din cauza bateriilor.

Apple spune că a introdus această ”facilitate” anul trecut, însă pe internet există de mulți ani teoria privind ”învechirea planificată”. Adică Apple încetinește în mod voit dispozitivele vechi cu fiecare versiune nouă a sistemului de operare pentru a-i determina să cumpere alte produse.

În fapt, asta acuză chiar și unii dintre cei care dau acum Apple în judecat...

    Citește pe libertatea.ro