Aproape 30 de tone de azotat de amoniu, stocate necorespunzător, descoperite în zona portului din Brăila4Foto© wall-street.ro

Aproape 30 de tone de azotat de amoniu, stocate necorespunzător, descoperite în zona portului din Brăila

, 13 știri, 37 vizualizări

Polițiștii au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu păstrate necorespunzător într-un depozit din zona portului, în Brăila. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală, informează Inspectoratul de Poliție Județean Brăila.

Polițiștii din cadrul IPJ Brăila au efectuat, pe data de 13 august, verificări la depozitul unei societăți comerciale situat în incinta zonei portuare, ocazie cu care au fost descoperite cele 29 de tone de azotat de amoniu, depozitate în aer liber, în condiții necorespunzătoare, ambalate în 58 de saci, de câte 500 de kilograme fiecare.

Astfel, a fost întocmit dosar penal pentru „producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializării" și „ nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor, numai ambalate și în locuri protejate".