Aproape 500.000 de salariați vor lucra de acasă pentru cel puțin două luni2Foto© wall-street.ro

Aproape 500.000 de salariați vor lucra de acasă pentru cel puțin două luni

, 5 știri, 57 vizualizări

"Observăm o tendință a ultimelor două săptămâni de creștere a cererii de soluții informatice pentru pontaj mobil. În momentul de față, un moment de criză, mai multe job-uri pot fi convertite într-un sistem remote, permițându-le oamenilor să folosească pontajul mobil. Până acum, această facilitate era mai mult folosită pentru verificarea salariaților care făceau muncă de teren.

Avem clienți vechi care verifică, de exemplu, activitatea unor agenți de vânzări ori de câte ori aceștia intră sau ies de la un client/partener, fie periodic, la interval de 30 de minute. În noul context, verificările s-au extins și pentru angajații care lucrează de acasă", afirmă Adrian Dinu, fondator al producătorului de soluții informatice Creasoft.

CORONAVIRUS în România: s-a înregistrat al șaselea deces, un bărbat din Arad de 64 de ani

Conform estimărilor companiei, cel puțin două luni de acum înainte, aproximativ 500.000 de salariați din România din sectorul "white collar" vor lucra cu precădere de acasă. Aceștia activează în domenii precum IT, telecomunicații, servicii de externalizare, consultanță sau chiar servicii financiare.