Aprobare finală pentru planul de salvare american de 2000 de miliarde de dolari4Foto© rfi.ro

Aprobare finală pentru planul de salvare american de 2000 de miliarde de dolari

, 6 știri, 216 vizualizări

Președintele Donald Trump susține acest plan, cel mai vast adoptat vreodată în Statele Unite, care va mobiliza 2.000 de miliarde de dolari. Acesta trebuie să fie promulgat de Casa Albă înainte de a intra în vigoare. Venind de pe întregul teritoriul al Statelor Unite, mulți aleși ai Camerei, cu majoritate democrată, s-au întors la Washington special pentru a vota aceste măsuri, aprobate deja în unanimitate de Senat (96-0) în noaptea de miercuri spre joi, scrie Agerpres.

Planul prevede ajutoare distribuite direct americanilor, aproape 400 de miliarde de dolari asistență pentru întreprinderile mici și 500 de miliarde de dolari în sprijinul companiilor mari, care vor fi monitorizate de un controlor general, 100 de miliarde de dolari sunt destinate spitalelor și 30 de miliarde de dolari sunt alocați pentru finanțarea cercetărilor privind vaccinurile și tratamentele pentru Covid-19. Sume consistente sunt alocate și sectorului aerian, inclusiv de transport marfă.

''Acest plan va reprezenta cel mai mare program de ajutor din istoria Statelor Unite destinat economiei reale'', a declarat marți seară consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow. ''Avem nevoie urgent de această lege pentru a întări economia, a injecta lichidități și a stabiliza piețele financiare pentru a traversa această perioadă dificilă'', a adăugat el într-o conferință de presă la Casa Albă. Joi, Statele Unite au depășit China și Italia ca țara cu cele mai multe cazuri de coronavirus - peste 87.000 de îmbolnăviri și peste 1.300 de decese, potrivit Reuters.