Aproximativ 70 dintre militarii români din Afganistan, Irak și Republica Centrafricană vor fi repatriați7Foto© libertatea.ro

Aproximativ 70 dintre militarii români din Afganistan, Irak și Republica Centrafricană vor fi repatriați

, 19 știri, 30 vizualizări

„Aproximativ 70 dintre militarii dislocați de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO “Resolute Support”, în Irak – misiunea de tip coaliție “Inherent Resolve” și în Republica Centrafricană – misiunea Uniunii Europene de instruire și consiliere, vor fi repatriați. Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operații, în situația în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate și de alte țări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere”, se arată într-un comunicat de presă emis de MApN.

„Armata României va continua să îndeplinească responsabilitățile asumate de țara noastră în plan internațional, situația din teatrele de operații în care sunt desfășurați militarii români urmând să fie monitorizată în permanență, în vederea stabilirii măsurilor necesare, în funcție de evoluția situației epidemiologice și de securitate din zonele de dislocare și de măsurile adoptate la nivel global pentru reducerea riscurilor de contaminare cu virusul SARS-CoV-2”, mai spune Ministerul Apărării Naționale.