Arabia Saudită va căuta să se doteze cu arma nucleară dacă Iranul face acest lucru (ministru)
Foto: jurnalul.ro

Arabia Saudită va căuta să se doteze cu arma nucleară dacă Iranul face acest lucru (ministru)

7 știri, 6

Arabia Saudită își va dezvolta propriul arsenal nuclear dacă Iranul acționează la rândul său în același sens, a avertizat miercuri ministrul de externe Adel al-Jubeir, în contextul în care tensiunile din regiune se intensifică, relatează AFP.

Întrebat la postul american de televiziune CNN despre eventualitatea ca Riadul "să-și construiască propria bombă" dacă Teheranul va utiliza retragerea Statelor Unite din acordul încheiat în 2015 pentru a relua programul său nuclear, Adel al-Jubeir a declarat: "Dacă Iranul se dotează cu o capacitate nucleară, vom depune toate eforturile pentru a face același lucru".

Arabi Saudită afirmă de multă vreme că se va alinia oricărei dezvoltări a armamentului nuclear în Iran, dar declarația ministrului saudit de externe a intervenit la o zi după decizia americană de a se retrage din acordul iranian semnat în 2015, prin care Teheranul a acceptat să oprească programul său nuclear, angajându-se să nu caute niciodată să obțină bomba atomică.

Riadul, care a fost un critic constant al acordului încheiat în 2015 între Iran și Grupul 5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania), a salutat imediat anunțul făcut de președintele Donald Trump, marele său aliat.

La o zi după anunțul american, Arabia Saudită a fost ținta unei noi salve de rachete balistice trase de rebelii houthi din Yemen, sprijiniți de Iran.

"Aceste rachete sunt de ...

    Citește pe agerpres.ro