Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecție e mondială, în condițiile în care majoritatea se fabricau în China© puterea.ro

Arafat: Problema stocurilor echipamentelor de protecție e mondială, în condițiile în care majoritatea se fabricau în China

, 5 știri, 34 vizualizări

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat astăzi că numărul redus al echipamentelor de protecție este o problemă mondială.

„Am avut discuții și cu colegi din SUA care ne-au zis că au nevoie de stocuri și calculează că au nevoie de mai mult. Același lucru, colegii din Italia caută echipamente de protecție pe care trebuie să le suplimenteze la ei. Problema este una mondială și se discută la anumite niveluri – și la OMS și la protecția civilă europeană – că există o lipsă de stocuri”, a afirmat Raed Arafat.

„Majoritatea materialelor de protecție, a echipamentelor se fabricau în China. Dar cum China are o problemă, reține aceste echipamente la ea la acest moment. De aici, este mai greu să imporți, să cumperi. Trebuie să se adapteze industria la nivel european”, a spus șeful DSU.