Arafat va prezenta miercuri raportul pentru îmbunătățirea serviciului de localizare prin sistemul 1125Foto© stirileprotv.ro

Arafat va prezenta miercuri raportul pentru îmbunătățirea serviciului de localizare prin sistemul 112

, 27 știri, 15 vizualizări

"Raport despre măsurile care trebuie luate pentru îmbunătățirea aspectelor privind localizarea - lucrăm cu ANCOM, STS, Ministerul Comunicațiilor, reprezentanți de la IGSU. Toate părțile lucrează. Și din partea Secretariatului General al Guvernului. Ne-am întâlnit zilnic, s-au întâlnit comisiile zilnic, ca să regleze textele de lege care urmează să fie propuse și astăzi sper să finalizăm. Și acum se lucrează pe raport. Azi îl vedem în comisia mare și, dacă totul este ok, mâine îl prezint premierului, după care o să ieșim cu concluziile raportului", a declarat marți Raed Arafat.

La sfârșitul lunii iulie, a fost înființat un Comitet interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112, care are ca obiectiv modificarea OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență și a OUG 111/2011 privind comunicațiile electronice.

Comitetul este condus de secretarul de stat în MAI Raed Arafat și are în componență reprezentanți ai IGSU, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.