Incendiu într-o pădure din Parcul Național Domogled, Valea Cernei
Foto: www.romaniatv.net

Incendiu într-o pădure din Parcul Național Domogled, Valea Cernei

11 știri, 46

Un incendiu de vegetație uscată amenință Parcul Național Domogled – Valea Cernei. A ars deja o pădure de pin de aproape un hectar, spun pompierii. Incendiul a fost sesizat de un turist, care a văzut fumul din elicopter.

Vezi galeria foto + 3+ 3

Potrivit pompierilor din cadrul ISU Caraș-Severin, incendiul se manifestă la fondul forestier, pe o suprafață de aproximativ un hectar. Arde o pădure de pini. Intervin deja 10 angajați ai Ocolului Silvic Băile Herculane, dar accesul pompierilor este destul de greu în zonă.

„La fața locului se deplasează 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș. Zece angajați ai Ocolului Silvic Băile Herculane acționează deja pentru lichidarea incendiului”, transmite ISU Caraș-Severin.

Distanța dintre Băile Herculane și locul intervenției este de aproape 25 de kilometri, din care 15 kilometri de drum neamenajat. Este, de fapt, o pantă abruptă care va fi cu greu escaladată de salvatori.

Parcul Național Domogled – Valea Cernei este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN, situat în partea sud-vestică a României, pe teritoriile județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj.

Tot vineri, a fost un incendiu de vegetație uscată și lângă zidurile Cetății Râșnov. Pompierii au stins focul după o oră

    Citește pe libertatea.ro