Arhiepiscopia Tomisului si credinciosii fac zid in jurul IPS Teodosie, reclamat pentru declaratiile sale la adresa femeii3Foto© hotnews.ro

Arhiepiscopia Tomisului si credinciosii fac zid in jurul IPS Teodosie, reclamat pentru declaratiile sale la adresa femeii

, 7 știri, 129 vizualizări

"Referitor la sesizarea depusă la CNCD de către Asociația VeDem Just, cu privire la declarațiile ÎPS Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului se întreabă dacă CNCD va sancționa, în premieră, un cult oficial recunoscut de către Statul Român, întrucât afirmațiile IPS Teodosie nu constituie o opinie personală, ci sunt bazate pe înscrisuri ale Bibliei”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului, duminică, printr-un comunicat de presă, conform News.ro.

Sursa citată a menționat că în cartea Facerea, capitolul 3, se relatează căderea strămoșilor Adam și Eva în păcat, textul descriind cum șarpele a amăgit inițial pe Eva, spre a o determina să încalce porunca divină de a nu mânca dintr-un anumit pom al Grădinii Raiului.

Un alt argument al Arhiepiscopiei Tomisului îl reprezintă prima epistolă către Timotei a Sfântului Apostol Pavel, cap. 2, v.14: "Și nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă".