Arhiepiscopul Tomisului, reacție controversată la recomandările autorităților: Adresa este tardivă și fără scop3Foto© adevarul.ro

Arhiepiscopul Tomisului, reacție controversată la recomandările autorităților: Adresa este tardivă și fără scop

, 6 știri, 101 vizualizări

Arhiescopia Tomisului reacționează după ce DSP a recomandat folosirea lingurițelor de unică folosință pentru împărtășirea credincioșilor. Potrivit unui comunicat, îndemnnul este tardiv și fără scop, iar o eventuală discuție asupra desfășurării ritualului religios trebuie purtată de către autorități la nivelul Patriarhiei Române și al Sf. Sinod.

” Adresa este tardivă și fără scop, întrucât Ordonanța militară nr. 2 a interzis accesul public al credincioșilor la slujbele bisericești; Ne miră foarte tare conținutului adresei, care pare a fi scrisă direct de către profesorul Emil Moise, care, în ultima vreme, desfășoară o anti-cruciadă la adresa slujbelor oficiate la Arhiepiscopia Tomisului și de către IPS Teodosie.

Probabil, din exces de zel, funcționarii DSP s-au grăbit să se acopere cu hârtii, auzind de amenințările penale ale lui Emil Moise; Reprezentanții DSP ar fi trebuit să știe că Arhiepiscopia Tomisului este parte integrantă a Patriarhiei Române, că ritualul religios oficiat în Arhiepiscopie se oficiază în întreaga Patriarhie Română, și că Legea Cultelor permite BOR să își organizeze cultul potrivit propriilor norme canonice, factorul decizional fiind Sf.