Asistenta concediată de la Spitalul Universitar: „A deranjat faptul că a am spus care sunt neregulile din spital”
Foto: www.bzi.ro

Asistenta concediată de la Spitalul Universitar: „A deranjat faptul că a am spus care sunt neregulile din spital”

16 știri, 10

Asistenta Mariana Luceanu, care a protestat in urma cu doua luni facand greva foamei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, afirma ca a fost data afara de la locul de munca pentru ca a „spus neregulile din spital”. In replica, managerul unitatii medicale, Adriana Nica, sustine ca asistenta a lipsit de la locul de munca neintemeiat in mod repetat.

„Am facut greva foamei, eu nu am fost in discoteca. (…) Am terminat (n.r. – greva foamei) in 22 august, acum suntem in 12 octombrie”, a spus vineri asistenta. Intrebata de ce i s-a desfacut contractul de munca, Luceanu a spus ca din cauza ca „a vorbit”.

„Pentru ca am vorbit. A deranjat faptul ca am spus neregulile din acest spital, pentru ca am adus dovezi in spatiul public, in cel virtual si in mass-media, pentru ca toti colegii sunt alaturi de mine, dar le e frica sa vorbeasca. Pentru ca am spus ca in aceasta unitate s-a instaurat o dictatura. Pentru ca am spus ca am colege, atat infirmiere, cat si asistente, care mananca in toalete”, a afirmat asistenta.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Adriana Nica, a declarat vineri pentru AGERPRES ca asistentei i s-a desfacut contractul de munca in urma unei cercetari facute de Comisia de Disciplina a SUUB.

„Doamna a avut incepand de ieri contractul de munca desfacut deoarece a fost cercetata disciplinar de catre Comisia de Disciplina a Spitalului Universitar pentr...

Citește pe bzi.ro