Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor: România are piața de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală și de Est2Foto© money.ro

Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor: România are piața de asigurări auto cu cea mai mare rată a daunei din Europa Centrală și de Est

, 6 știri, 38 vizualizări

În Top 5 piețe de asigurări generale din Europa Centrală și de Est, România este cea în care asigurările auto au impactul cel mai puternic, atât din perspectiva primelor brute suscrise, cât și din cea a cheltuielilor cu daunele, potrivit unui studiu al Asociației Pentru Promovarea Asigurărilor.

„Din perspectiva raportului daune/prime brute subscrise, piețele de asigurări din Top 5 din ECE au rezultate inferioare celor din regiune. România are cel mai slab rezultat la acest raport pentru ambele clase de asigurări auto – RCA și CASCO”, arată studiul realizat de XPRIMM, la inițiativa Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

Situația aceasta s-a accentuat în 2019, arată sursa citată, când România a înregistrat „cea mai puternică degradare a rapotului dintre daunele plătite și primele brute subscrise”, consemnând o creștere cu peste 5 puncte procentuale a valorii acestui indicator.