La mulți ani, maestre! Victor Rebengiuc a împlinit 85 de ani

La mulți ani, maestre! Victor Rebengiuc a împlinit 85 de ani

12 știri, 23

Astăzi este ziua de naștere a lui Victor Rebengiuc. S-a născut la 10 februarie 1933, la București și este unul dintre cei mai apreciațio actori din România.

De ziua lui, actorul Victor Rebengiuc a primit zeci de mesaje pe contul de socializare, din partea celor care îl cunosc și îl apreciază.

„La mulți ani, Victor Rebengiuc! A i se atașa imaginea în dicționarul explicativ la „rector de universitate”, la „actor” și la „om””, a scris actrița Dorina Chiriac, alături de care a atașat o imagine.

„Azi un OM deosebit, un actor desăvârșit, un reper moral pentru multe generații, împlinește 85 de ani. La mulți (f)ani, Maestre Victor Rebengiuc! Să trăiți, că ne trebuiți!”, este un alt mesaj transmis în mediul virtual.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din Capitală în anul 1956, la clasa Aura Buzescu și Beate Fredanov. Și-a început cariera actoricească pe scena Teatrului Național din Craiova, unde a jucat între anii 1956 și 1957. În 2017, a putut fi urmărit pe scena TNB în piesele ”Regele moare” de Eugene Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu și în ”Umbre” de Marilia Samper, regia Vlad Cristache.

În stagiunea curentă joacă atât în cele două piese de mai sus, cât și în ”Toți fiii mei”, de Arthur Miller, în regia lui Ion Caramitru.

    Citește pe libertatea.ro