Astazi va avea loc a doua runda de negocieri pentru desemnarea procurorului sef european22Foto© bzi.ro

Astazi va avea loc a doua runda de negocieri pentru desemnarea procurorului sef european

, 145 știri, 17 vizualizări

Astazi, 27 martie 2019 va avea loc la Strasbourg a doua runda de negocieri intre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului sef european, dupa ce discutiile de saptamana trecuta s-au incheiat fara niciun rezultat. „Era normal sa se intample chestia asta. Eu nu ma asteptam la niciun rezultat, era mai mult decat normal si decat sigur.

E prima intalnire, isi spune fiecare echipa opiniile... Deci era absolut, absolut normal”, a declarat europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu, dupa prima runda de negocieri. Colegul sau liberal, eurodeputatul Siegfried Muresan, a afirmat miercuri runda de negociere va avea loc prin videoconferinta si un printr-o intalnire directa intre Consiliul UE si echipa PE.

Ce se va intampla in continuare? Urmatoarele intalniri vor avea loc pe 27 martie, apoi pe 4 si 10 aprilie. Intalnirea de pe 27 martie va avea loc prin videoconferinta deoarece noi, Parlamentul European, vom fi in sesiune la Strasbourg, iar Consiliul nu se poate deplasa atunci la Strasbourg”, a mai spus europarlamentarul PNL. Echipa de negociere a Parlamentului European este compusa din presedintele si vicepresedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes si Judith Sargentini, presedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle (grupul PPE).

Face parte din campania de hărțuire
Laura Codruța Kövesi,
ULTIMA ORĂ: Laura Codruța Kovesi, INTERDICȚII și control judiciar