Atenționarea lui Raed Arafat către populație, privind avertizarea meteo3Foto© cotidianul.ro

Atenționarea lui Raed Arafat către populație, privind avertizarea meteo

, 6 știri, 19 vizualizări

Raed Arafat atentioneaza populatia ca trebuie sa fie pregatita pentru fenomene meteo extreme, mentionand ca in perioada urmatoare vor fi conditii de iarna. Incepand de duminica, ora 15.00, pana miercuri, ora 9.00, este in vigoare o atentionare de vreme rea, valabila pentru aproape toata tara. Temperaturile vor scadea sub nivelul normal pentru aceasta perioada. In contextul acestei prognoze, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a atentionat, duminica, la Antena 3 ca populatia trebuie sa fie pregatita pentru fenomenele extreme.

"Suntem pregatiti, insa si populatia trebuie sa se pregateasca si aici sfatul nostru este sa se adapteze conditiilor care vor aparea, care sunt mai aproape de conditii de iarna decat cele de vara. Cei care urmeaza sa circule in zonele montane sa-si readapteze vehiculele pentru conditiile de iarna.

Mai mult decat atat, rugamintea catre populatie este ca cei care au aplicatia DSU sau cei care o descarca sa urmareasca avertizarile pentru ca noi preluam imediat de la ANM aceste avertizari si le emitem prin aceasta aplicatie si acolo unde va fi nevoie vor fi emise avertizari si prin sistemul RO-ALERT pe zone specifice", a spus Raed Arafat, la Antena 3.