Aterizare de urgență după ce racheta rusă care transporta doi astronauți spre Stația Spațială Internațională s-a defectat în aer

Aterizare de urgență după ce racheta rusă care transporta doi astronauți spre Stația Spațială Internațională s-a defectat în aer

5 știri, 13

Doi astronauți care se aflau la bordul rachetei Soyuz MS-10, care trebuia să-i ducă pe Stația Spațială Internațională, au aterizat de urgență după ce au apărut probleme cu dispozitivul în timp ce se ridicau de la sol, scrie BBC News.

Racheta rusă Soyuz MS-10 care transporta doi astronauți, unul rus și unul american, a aterizat de de urgență joi, după ce sistemul său de rapel a suferit o defecțiune în momentul lansării.

Lansarea s-a realizat de la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, iar la bordul rachetei se aflau astronautul Nick Hague de la NASA și cosmonautul Alexey Ovchinin de la agenția spațială rusă Roscosmos.

Surse citat de agenția rusă Interfax transmis că cei doi astronauți sunt în viață și coordonează aterizarea de urgență.

„Echipajul se întoarce pe Pământ într-un mod de coborâre balistică”, a transmis NASA. „Echipele de căutare și de salvare sunt în aer și se îndreaptă spre locația în care se va realiza aterizarea de urgență a navei spațiale Soyuz care se întoarce pe Pământ purtând doi membri ai echipajului”, se mai arată în mesajul NASA.

Cei doi astronauți urmau să se alăture comandantului expediției 57, Alexander Gerst, de la Agenția Spațială Europeană, Serenei Auón- Chancellor de la NASA și inginerului de zbor de la Roscosmos, Serghei Prokopiev.

    Citește pe libertatea.ro