Attila Korodi, primar Miercurea Ciuc, despre vaccinarea anti-Covid și vacanța de primăvară prelungită© rfi.ro

Attila Korodi, primar Miercurea Ciuc, despre vaccinarea anti-Covid și vacanța de primăvară prelungită

, 4 știri, 47 vizualizări

Attila Korodi crede că vaccinarea anti-Covid ar putea întâmpina probleme: ”Oamenii încă nu sunt foarte deschiși. Eu cred că vom avea probleme când vom ajunge la capătul listei oamenilor înscriși la vaccinare care s-au decis din prima, adică au gândit foarte bine interesul lor propriu, dar eu cred că spre vară vom avea probleme, pentru că din ce în ce mai mulți oameni spun nu. De ce?

Noi avem foarte multe informații contradictorii, o comunicare foarte deficitară de exemplu în limba maghiară, comunitatea maghiară efectiv nu are acces la informații (...). Deci eu văd o problemă majoră în comunicarea coerentă, echidistantă și bazată nu pe vocea politicienilor, ci pe vocea specialiștilor”.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca etnicii maghiari să înțeleagă limba română, primarul din Miercurea Ciuc a răspuns: ”Când vorbim de campanii, de implicarea comunităților, trebuie să folosești toate instrumentele, ca oamenii să perceapă, să înțeleagă și să accepte anumite situații, atunci nu te limitezi la căi de comunicare foarte rigide, utilizezi toate instrumentele de comunicare flexibile, chiar și în limba minorităților naționale, pentru că un om mai în vârstă sau mai tânăr din zona rurală care are acces mai puțin la presă, pentru că efectiv nu consumă presă, cum ajunge informația la ei?”.