Au crescut prețurile locuințelor noi! Intră și vezi cu cât au crescut prețurile în România© bzi.ro

Au crescut prețurile locuințelor noi! Intră și vezi cu cât au crescut prețurile în România

, 5 știri, 42 vizualizări

Locuințele nou construite s-au scumpit în majoritatea statelor europene în ultimii ani, inclusiv în 2019. Potrivit studiului Deloitte Property Index, din 23 de țări analizate 20 au consemnat creșteri de prețuri pe piața rezidențială și doar în trei înregistrându-se ieftiniri.

Studiul semnalează că reprezentanții pieței imobiliare se așteptau ca trendul de creștere să continue și în 2020 însă, din cauza pandemiei de COVID-19, optimismul s-a temperat semnificativ. Astfel, în aproape jumătate din țările analizate, se estimează o stagnare a prețurilor și doar în șase țări este prognozată o creștere a acestora.

„Piața locuințelor este influențată, în general, de condițiile macroeconomice, dar și de raportul cerere-ofertă. Chiar dacă prognozele pentru economiile europene sunt de scădere, măsurile de politică monetară adoptate de Banca Centrală Europeană și de alte bănci centrale din Uniunea Europeană au drept scop menținerea dobânzilor la niveluri reduse, sprijinind, astfel, indirect, piața imobiliară.