Au disparut 80 de teze de doctorat din Academia de Politie2Foto© wall-street.ro

Au disparut 80 de teze de doctorat din Academia de Politie

, 5 știri, 19 vizualizări

Dispariția tezelor într-o instituție măcinată de scandaluri de impostură academică ridică mari semne de întrebare, în condițiile în care verificarea originalității tezelor prin intermediul unui soft specializat se poate face doar asupra unor teze în format electronic.

Celor 80 de teze li se adaugă lucrările științifice a doi decani din Academia de Poliție care conduc cele mai importante două facultăți ale instituției – și care nu sunt de găsit în format electronic: cel al Facultății de Poliție și cel al Facultății de Științe Juridice și Administrative. Ambii și-au obținut titlurile înainte de 2011, scrie jurnalista Emilia Șercan, autorul articolului.

În Raportul Corpului de Control al ministrului de Interne se spune că activitățile desfășurate în legătură cu verificarea tezelor de doctorat ale cadrelor de conducere ale Academiei, verificare decisă în martie 2019 în Consiliul de Administrație al Academiei, „nu au avut un caracter de continuitate”, iar conducerea Academiei „nu a stabilit termene și responsabilități clare și nici nu a exercitat controlul ierarhic astfel încât activitățile asumate să se desfășoare în condiții de conformitate”.