Auchan și Leroy Merlin, centru de spitalizare pentru persoane noncritice în București–Ilfov5Foto© wall-street.ro

Auchan și Leroy Merlin, centru de spitalizare pentru persoane noncritice în București–Ilfov

, 6 știri, 66 vizualizări

Cele două companii invită mediul de afaceri să participe la amenajarea acestei prime unități pre-spitalicești din București-Ilfov. prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, necesare amenajării, scrie bricoretail.ro.

Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Chitila, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Suprafața alocată, de 7.500 mp, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

„Așa am considerat noi că trebuie să ne implicăm, asta ni s-a părut cel mai potrivit să facem: un spital de campanie, chiar dacă e mult spus. Aici vrem să primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cât posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele. Această inițiativă se desfășoară cu sprijinul și colaborarea Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), și dorim, în măsura în care va fi nevoie și vom avea succes cu prima unitate, să o extindem și în alte orașe.