Augustin Lazăr, declarații importante după revocarea Laurei Codruța Kovesi: „Este o situație sensibilă”
Foto: www.antena3.ro

Augustin Lazăr, declarații importante după revocarea Laurei Codruța Kovesi: „Este o situație sensibilă”

45 știri, 30

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a făcut primele lui declarații după revocarea Laurei Codruța Kovesi.

Întrebat dacă procurorii vor fi subordonați politic, Lazăr a spus că „trebuie să vă spun că deciziile Curții Constituționale sunt obligatorii și ele trebuie puse în executare. Procurorii sunt îngrijorați în legătură cu situația care s-a generat, dar această îngrijorare nu-i împiedică să-și exercite în continuare rolul pe care îl au pentru apărarea ordinii de drept, rolul lor constituțional”.

„Este o situație sensibilă pe care o vedem în jurul nostru și nu trebuie să o descriu eu. Dumneavoastră o vedeți”, a mai spus Lazăr.

„După cum ați remarcat, secția de procurori va decide unde își va desfășura activitatea. În continuare vom vedea un procuror care are un nivel de experiență considerabil în DNA. De fiecare dată când s-a reîntors în Ministerul Public, și-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care l-a desfășurat”, a mai spus procurorul.

În ceea ce privește cele trei posturi de consilier, Lazăr a spus că, contrar a ceea ce s-a scris în presă, acestea sunt ocupate.

„Cele trei posturi de consilier sunt ocupate în acest moment. Sunt niște speculații din media”, a explicat Lazăr.

Întrebat dacă viitorul șef DNA va fi suspus unei presiuni mari la momentul preluării mandatului, Augustin Lazăr a răspuns:

„Viitorul șef DNA va avea o misiune sensibilă, care...

    Citește pe antena3.ro


    Laura Codruța Kovesi, 2 luni
    CSM discută miercuri continuarea activității ca procuror a Laurei Codruța Kovesi