Augustin Lazăr despre scrisoarea primită de la disidentul Iulius Filip© libertatea.ro

Augustin Lazăr despre scrisoarea primită de la disidentul Iulius Filip

, 8 știri, 12 vizualizări

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a vorbit marți, în cadrul unei conferințe de presă, printre altele, despre scrisoarea pe care a primit-o de la disidentul Iulius Filip, la câteva zile după ce i-a fost refuzată a doua oară eliberarea. „M-a impresionat, dacă aceasta este adevărată, este impresionantă și ea descrie modul în care erau supravegheați deținuții contra securității statului.

Dacă e adevărată, ea ar fi trebuit verificată de procurorul militar”, a precizat Lazăr. „Nu am colaborat cu Securitatea. Doresc să exprim scuze instituționale pentru practicile discutabile dinainte de '89”, a mai afirmat acesta, în aceeași conferință de presă.

Centrul de Consultanță Istorică a publicat pe Facebook scrisoarea disidentului anticomunist Iulius Filip adresată procurorului Augustin Lazăr, în anul 1986, la câteva zile după ce i-a fost refuzată a doua cerere de eliberare. Scrisoarea a fost trimisă pe 14 iulie 1986 și era adresată președintelui comisiei de eliberări de la Aiud, procurorul Augustin Lazăr.