Lazăr: Parchetul General a deschis un dosar penal în legătură cu plângerea depusă de Mihaela Focică
Foto: www.dcnews.ro

Lazăr: Parchetul General a deschis un dosar penal în legătură cu plângerea depusă de Mihaela Focică

14 știri, 28

"Doamna inspector Focică s-a prezentat la Parchetul General și a anunțat că va depune o plângere penală împotriva persoanelor care au supravegheat-o și care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca șantaj, culegere de date și comunicarea lor publică. După care dânsa a și depus o plângere și a plecat. Este important să știți acest aspect. A fost înregistrat un dosar penal. A fost în audiență", a declarat, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Inspectoarea Mihaela Focică a precizat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că plângerea depusă la Parchetul General vizează conducerea Inspecției Judiciare, nu pe Laura Codruța Kovesi, precizând că nu au fost exercitate presiuni din partea DNA asupra ei.

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) și Asociația Magistraților din România (AMR) au cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să se sesizeze în vederea apărării independenței sistemului judiciar față de pretinsele presiuni pe care Laura Codruța Kovesi le-ar fi făcut asupra procurorului inspector Mihaela Focică.

Reacția vine, potrivit asociațiilor, după ce în presă a fost publicată o înregistrare ambientală a unui dialog dintre procurorul Gheorghe Stan, inspector-șef adjunct al Inspecției Judiciare, și procuroarea Mihaela Focică, procuror inspector care a făcut verificări la DNA. Din sp...

    Citește pe mediafax.ro