Lazăr: Ministerul Public a făcut studii foarte serioase; nu este nevoie de niciun prag la abuzul în serviciu
Foto: www.romaniatv.net

Lazăr: Ministerul Public a făcut studii foarte serioase; nu este nevoie de niciun prag la abuzul în serviciu

8 știri, 15

„Eu cred că nu ar mai trebui să mai repetăm. Ministerul Public este o instituție serioasă, care a făcut studii foarte serioase în această problemă, și punctul nostru de vedere este cunoscut. Nu este nevoie de niciun prag”, a spus Lazăr, la sediul CSM.

Procurorul general a fost întrebat, la sediul CSM, dacă există temeri privind creșterea criminalității odată cu intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu. „Ministerul Public a avertizat de la începutul anului că toate modificările legislative trebuie făcute pe baza unui studiu de impact. Ei bine, se confirmă încă o dată nevoia unui studiu de impact pentru fiecare modificare legislativă. Am vrea să știm și noi ce studii s-au făcut pentru a putea comenta rezultatele", a afirmat Lazăr.

Întrebat dacă aceasta a fost o măsură precipitată, Lazăr a precizat că nu poate spune acest lucru.

„Ori de câte ori ne gândim să modificăm o legislație, ori de câte ori ne gândim să schimbăm mai ales legile Justiției, este necesar să avem un dialog sincer cu profesioniștii domeniului, cu magistrații. Nimănui nu folosește o justiție care să fie suspectată de control și cu toții avem nevoie de o justiție independentă, o justiție care să aibă încrederea oamenilor, inclusiv a celor care lucrează în acest domeniu", a mai spus Augustin Lazăr.

”Ministerul Justiției intenționează ca aceste două infracțiuni să facă obiectul unui act normativ separ...

    Citește pe adevarul.ro