Augustin Lazăr traduce din Augustin Lazăr8Foto© bzi.ro

Augustin Lazăr traduce din Augustin Lazăr

, 27 știri, 24 vizualizări

Procurorul general, Augustin Lazăr, a susținut luni că exprimarea lui din decembrie anul trecut privind „inculpații de rang înalt” se referă la inculpații de competența Direcției Naționale Anticorupție, care se ocupă cu infracțiuni de nivel mediu sau înalt.

„Este foarte simplu. Inculpați de rang înalt sunt cei care sunt de competența Direcției Naționale Anticorupție. Dacă vă uitați în lege, așa scrie acolo: DNA e făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupția, dar nu la un nivel scăzut, ci la nivel de mijloc și înalt. Cel mai adesea, la nivel înalt. Prin urmare, inculpații DNA sunt inculpați de rang înalt”, a declarat Lazăr, la sediul CSM.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în acest caz, însă Secția pentru procurori din CSM a decis, în luna iunie, în unanimitate că procurorul general Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraților când i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpați de rang înalt”. Inspecția judiciară a făcut recurs, iar plenul de luni, membrii CSM vor discuta contestația Inspecției cu privire la decizia Secției pentru procurori.

Inculpații de rang înalt sunt cei care sunt de competența DNA, așa scrie în lege
Augustin Lazăr,
Augustin Lazăr: “Inculpații de rang înalt sunt cei care sunt de…