Autoritățile române, anunț despre nivelul radiațiilor deasupra României13Foto1Video© agerpres.ro

Autoritățile române, anunț despre nivelul radiațiilor deasupra României

, 29 știri, 14 vizualizări

Nu există date care să confirme sau să indice existența unor factori de risc radiologic pentru populația de pe teritoriul României sau pentru mediu care să impună luarea unor măsuri de răspuns, au anunțat duminică, într-un comunicat de presă comun, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM).

Potrivit sursei citate, precizările vin ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la posibila prezență a unui nor radioactiv deasupra României.

"Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) realizează în permanență monitorizarea radioactivității mediului pe teritoriul României, prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM). În acest sens, ANPM împreună cu CNCAN informează că măsurătorile efectuate pe teritoriul României, în perioada 8 august până în prezent, indică faptul că, în momentul de față, în România nu există nicio modificare a fondului natural din punct de vedere a radioactivității mediului", informează cele trei instituții.