CE: Juncker a ncurajat-o pe Dăncilă să lucreze pentru revenirea la un discurs politic normal n Romnia

CE: Juncker a ncurajat-o pe Dăncilă să lucreze pentru revenirea la un discurs politic normal n Romnia

6 știri, 5

Premierul Viorica Dăncilă e în vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și cu vicepreședintele Frans Timmermans, responsabil cu statul de drept. În cadrul întâlnirii, președintele Comisiei Europene a încurajat-o pe Viorica Dăncilă să lucreze pentru revenirea la un discurs politic normal în țară, în contextul în care România va prelua Președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019.

„Președintele Juncker și doamna Dăncilă s-au concentrat pe discuția asupra pregătirii Președinției române a Consiliului UE din în prima jumătate a anului 2019, care va veni într-un moment important pentru Uniunea Europeană. De asemenea, ei au discutat propunerea Comisiei privind bugetul UE, îmbunătățiri privind fondurile structurale și politica economică. (…) Președintele Juncker a încurajat-o pe prim-ministru să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva Președinției Consiliului UE”, a declarat, pentru HotNews.ro, Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

În cadrul vizitei la Bruxelles, premierul român a fost primit și de comisarii europeni pentru Buget și Agricultură, precum și de Corina Crețu, comisar pentru Politică Regională. Totodată, Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu diplomații din Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

S...

    Citește pe libertatea.ro