Avertismentul Poliției Române: ”Dacă primiți acest mesaj, este o fraudă!”
Foto: a1.ro

Avertismentul Poliției Române: ”Dacă primiți acest mesaj, este o fraudă!”

7 știri, 62

Avertismentul Poliției Române. Poliția Română nu solicită efectuarea de transferuri online pentru recuperarea de date.

“Dacă primiți un astfel de mesaj, este important să știți că este o fraudă și să nu dați curs cererii! Sesizați Poliția dacă aveți calculatorul criptat sau dacă ați plătit. Poliția Română vă recomandă să nu plătiți suma cerută pentru decriptarea fișierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veți recapătă fișierele. Anunțați de îndată Poliția în cazul în care sunteți victime ale unor astfel de atacuri”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Potrivit sursei citate, este bine să se facă back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, menținerea sistemului updatat și instalarea unui antivirus.

De asemenea, nu trebuie deschis niciodată un atașament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobișnuit primit pe rețelele de socializare.

Proiectul ‘No More Ransom’ a fost lansat în iulie 2016 de poliția națională olandeză și Europol, instituția de combatere a criminalității la nivelul Uniunii Europene, cu scopul de a crește nivelul de colaborare dintre sectoarele public și privat în lupta contra ‘ransomware’.

Totodată, în operațiunea Bakovia – decembrie 2017, polițiștii Direcției de Combaterea a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT au efectuat 7 percheziții la persoane bănuite că ar fi infecta...

    Citește pe a1.ro