Avion prăbușit în nord-vestul Franței6Foto© libertatea.ro

Avion prăbușit în nord-vestul Franței

, 11 știri, 18 vizualizări

Un avion militar belgian de tipul F-16, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbușit în această dimineață în vestul Franței, fără a provoca victime.  Unul dintre cei doi piloți a rămas însă suspendat de o linie de înaltă tensiune de care i s-a agățat parașuta, a anunțat prefectura departamentului Morbihan. Avionul a decolat din Florennes (Belgia) și se întorcea la baza aeronautică navală din Lann-Bihoue, în apropiere de orașul Lorient (Franța).

Pilotul și copilotul său au reușit să se catapulteze înainte de prăbușire. Ambii au fost localizați și sunt în viață, unul dintre aceștia a fost preluat deja de serviciile de intervenție rapidă. Aeronava nu avea arme la bord. Serviciile RTE încearcă să îl recupereze pe militarul suspendat.

Un perimetru de securitate de 500 de metri a fost instituit în jurul locului prăbușirii avionului și forțe ale jandarmeriei au fost mobilizate la fața locului. Prefectura franceză a creat o celulă de criză. La operațiunea de căutare a piloților și de localizare a epavei avionului participă 40 de pompieri și 20 de echipamente de salvare.