Aviz pentru spitalul mobil de la Lețcani. Vasile Cepoi, favor lui Maricel Popa4Foto1Video© bzi.ro

Aviz pentru spitalul mobil de la Lețcani. Vasile Cepoi, favor lui Maricel Popa

, 5 știri, 67 vizualizări

Dezastru pe linie la spitalul mobil de la Lețcani, unde Maricel Popa, șeful CJ Iași, a făcut un nou desant electoral. Acesta a forțat mâna lui Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, în vederea emiterii avizului de funcționare, deși unitatea are mari deficiențe. Șeful CJ Iași s-a lăudat, ieri, că l-a convins pe Vasile Cepoi să-i dea autorizația sanitară de funcționare. Alina Popa, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, a mințit susținând că unitatea are toate avizele.

În fapt, nici Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și nici Agenția pentru Protecția Mediului (APM) nu au eliberat avizele pentru funcționarea spitalului, deoarece documentele solicitate nu au fost depuse, încă, de beneficiar. Practic, Maricel Popa și Vasile Cepoi își asumă acest risc, odată cu avizul de la DSP.

Obligația ADI Euronest a fost aceea de a obține și restul avizelor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cum a dat Vasile Cepoi aviz de la DSP, în condițiile în care celelalte instituții nu au eliberat restul avizelor? Avizul DSP nu poate fi dat fără celelalte autorizații. Cum nici ISU și APM nu au eliberat avizele, ceea ce a făcut Vasile Cepoi este strigător la cer.