Avizul negativ dat de CSM pentru Adina Florea a ajuns la Ministerul Justiției
Foto: stirileprotv.ro

Avizul negativ dat de CSM pentru Adina Florea a ajuns la Ministerul Justiției

27 știri, 22

Avizul a ajuns vineri dimineață la Ministerul Justiției, a anunțat ministrul Tudorel Toader, care a mai spus că acesta va fi analizat în cursul zilei de luni. Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al DNA, a fost audiată pe data de 8 octombrie de Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„Avizul va fi analizat în cursul zilei de luni, apoi se va decide referitor la procedura aflată în derulare”, a scris ministrul Justiției pe Facebook.

Adina Florea a primit pe data de 8 octombrie aviz negativ din partea CSM. În timpul audierilor, ea a afirmat că obiectul de activitate al Direcției Naționale Anticorupție nu este cercetarea infracțiunilor de abuz în serviciu, ci de a investiga infracțiuni de corupție la nivel înalt și mediu.

Adina Florea este procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuți procurori din Constanța, în 2011, Adina Florea a mai deținut și funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă tribunalul Constanța.

A deținut aproape toate funcțiile, de la nivelul Parchetului Judecătoriei și până la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Nume de temut în lumea infracțională din Constanța, Adina Florea a devenit celebră pentru „clinciurile” avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu binecunoscutul dosar penal „Zvastica”, deschi...

Citește pe libertatea.ro