Bacalaureat 2018 sesiune specială începe luni: Ce subiecte au primit elevii la Română
Foto: jurnalul.ro

Bacalaureat 2018 sesiune specială începe luni: Ce subiecte au primit elevii la Română

22 știri, 7

Bacalaureat 2018 sesiune specială. Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești găzduiește, în perioada 10 - 25 mai, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline/sportive.

Pentru susținerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale.

De asemenea, pot participa trei absolvenți ai unităților de învățământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învățământ de profil din Statele Unite

Înscrierea candidaților va avea loc în zilele de 10 și 11 mai. Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: 14-15 mai (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competențelor digitale).

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba și literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului și specializării) ș...

    Citește pe realitatea.net