BAFTA 2018: 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', cel mai bun film

BAFTA 2018: 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', cel mai bun film

15 știri, 24

A fost cea de-a 71-a gală de decernare a premiilor atribuite de British Academy of Film and Television Arts, potrivit BBC.

Peliculele nominalizate în 2018 la această categorie au fost 'The Shape of Water', 'Call Me By Your Name', 'Darkest Hour', 'Dunkirk', 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'.

Lungmetrajul 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' a devenit unul dintre favoriții la Oscaruri, apogeul sezonului premiilor cinematografice hollywoodiene, după ce a câștigat în luna ianuarie Globul de Aur la categoria 'cel mai bun film - dramă' și a fost recompensat cu principalul trofeu atribuit la gala organizată de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild - SAG).

Pelicula este o dramă acidă despre o mamă - interpretată de Frances McDormand - care închiriază trei panouri publicitare pentru a publica mesaje prin care își exprimă indignarea față de lentoarea anchetei demarate în urma morții fiicei sale. Filmul 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' primise nouă nominalizări la premiile BAFTA din acest an. Gala BAFTA 2018 a avut loc la Royal Albert Hall din Londra.

Cea de-a 71-a gală de decernare a premiilor BAFTA a fost prezentată în premieră de actrița de comedie Joanna Lumley, care a preluat acest rol de la Stephen Fry, gazda ultimelor 12 ediții ale evenimentului.

    Citește pe dcnews.ro
    Tendințe