Bancheri: creșterea taxelor este IMINENTĂ!
Foto: adevarul.ro

Bancheri: creșterea taxelor este IMINENTĂ!

12 știri, 8

Bugetul public nu poate fi echilibrat doar cu banii ce vor fi luați din Pilonul II de pensii, măsură prin care România va da un puternic semnal negativ în afară, astfel că autoritățile vor fi nevoie să crească taxele și impozitele, consideră mai mulți bancheri prezenți, miercuri, la conferința 'Banca viitorului'.

'Avem un buget public în dezechilibru, iar cea mai simplă modalitate de a acoperi acest deficit este prin taxe. Se discută acum de sistemul de Pilon II de pensii, probabil acesta va fi primul pas, însă probabil nu va ajunge și atunci vor urma taxe. Cel mai ușor de impus sunt taxele pe venituri sau taxe indirecte', susține Adrian Codîrlașu, președinte CFA și vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România.

La rândul său, Florian Libocor, economist-șef al BRD, a avertizat guvernanții că o creștere de taxe va fi extrem de greu de implementat, după ce au promis exact invers, adică eliminarea unor taxe și impozite.

'Pilonul II (naționalizarea sa - n. r.), dacă se va întâmpla, este one-off (se întâmplă o singură dată - n. r.). A doua oară nu mai ai de unde să îl iei. Și, dacă se va întâmpla, Doamne ferește!, va fi un semnal extrem de negativ în afară. Taxe și impozite? Le urez succes! E ușor să dai, dar e tare greu să iei, extrem de greu', a precizat Libocor.

El consideră că o altă măsură ce poate fi luată pentru echilibrarea bugetului este tăierea ...

    Citește pe money.ro