Supraviețuire miraculoasă. Un om a fost găsit în viață la bordul feribotului scufundat acum două zile

Supraviețuire miraculoasă. Un om a fost găsit în viață la bordul feribotului scufundat acum două zile

5 știri, 24

Supraviețuire miraculoasă în cazul unui inginer aflat la bordul unui feribot scufundat în Tanzania. Bărbatul a fost găsit în viață, la două zile de la accidentul nautic în care cel puțin 170 de persoane au murit, relatează BBC.

Alphonce Charahani, de profesie inginer, a supraviețuit datorită aerului rămas într-un compartiment al feribotului MV Nyerere care s-a scufundat joi.

Echipajele de scafandri au reluat operațiunea de căutare a supraviețuitorilor, după ce au auzit zgomote la bordul feribotului. Bărbatul, pe care l-au salvat, trăiește, însă este în stare critică.

Vezi galeria foto + 2+ 2

Potrivit sursei citate, salvatorii au găsit în continuare cadavre în apa lacului. Ministrul Transporturilor din Tanzania a anunțat că bilanțul a crescut la 207 morți, conform postului public de televiziune TBC.

Între timp, poliția regională a anunțat că un număr de 37 de oameni au fost salvați din apă.

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat joi în Lacul Victoria, la doar câțiva metri de docul Insulei Ukerewe din Tanzania. Estimările autorităților arată că la bordul navei se aflau 300 de persoane.

Potrivit presei locale, capacitatea de transport a feribotului era de 100 de persoane, însă oficialii afirmă că vasul transporta cel puțin de două ori mai mulți pasageri în momentul în care s-a scufundat.

Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a cerut arestarea tuturor celor care gestionează feribot...

    Citește pe libertatea.ro