Bărbat înarmat cu un pistol și 500 de gloanțe, arestat la Washington în apropierea Capitoliului4Foto© agerpres.ro

Bărbat înarmat cu un pistol și 500 de gloanțe, arestat la Washington în apropierea Capitoliului

, 6 știri, 80 vizualizări

Suspectul avea asupra lui un pistol și 500 de gloanțe, le-a prezentat agenților un permis fals de intrare în zona din jurul Capitoliului, unde sunt instalate numeroase puncte de control și unde miercuri va avea loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden.

Bărbatul arestat se numește Wesley Allen Beeler, are 31 de ani și este originar din Virginia. El a încercat să intre în zona de securitate la bordul unei camionete. Când agenții îi verificau actele, au observat că avea abțibilduri lipite pe geamurile mașinii pe care scria „Dacă vin să vă ia armele, dați-le gloanțele mai întâi”. Întrebat dacă are o armă, bărbatul a recunoscut că da, iar la percheziții polițiștii au găsit pistolul încărcat, dar și multe rezerve de gloanțe.

Potrivit presei americane, mama sa a fost șocată să audă că fiul său a fost arestat. Acesta, care ar lucra pentru o firmă privată de securitate, îi spusese că se duce la Washington pentru a securiza centrul orașului. Părinții săi spun că Beeler a lucrat în aviația militară, iar în ultima săptămână a făcut ture de noapte în Washington. În trecut, el ar fi asigurat securitatea la o proprietate a Ambasadei Arabiei Saudite, iar părinții nu au fost mirați să afle că avea armament în mașină.