Bărbat ucis de pasărea pe care o creștea, un cauzar4Foto© observator.tv

Bărbat ucis de pasărea pe care o creștea, un cauzar

, 6 știri, 27 vizualizări

Marvin Hajos, un american de 75 de ani din Florida, Statele Unite, care creștea cazuari, a fost ucis chiar de un asemenea exemplar. Pasărea, care e înrudită cu emu și cu struțul și este considerată una dintre cele mai periculoase păsări din lume, și-a atacat stăpânul în momentul în care acesta a căzut accidental la pământ. ”Se pare că totul a fost accidental.

Din ce am înțeles, bărbatul era în vecinătatea păsării și, la un moment dat, a căzut. Iar când s-a prăbușit, a fost atacat”, a declarat Jeff Taylor, adjunctul unității de pompieri care a intervenit la incident, citat de Sky News. Păsările nu sunt originare din SUA și se găsesc de obicei în Papua Noua Guinee și Australia, fiind crescute mai mult din pasiune, nu pentru mâncare.

Au pene negre pe corp și un gât și un cap strălucitoare, dar mai ales picioare puternice, folosite cu succes la fugă și în diverse atacuri. ”Cazuarul este una dintre cele mai periculoase păsări din lume, cu gheare de 4 inci (10,16 cm-n.r.) pe fiecare picior. Poate sfâșia orice prădător sau potențială amenințare dintr-o singură lovitură.