Băsescu: Proiectul noii legi a pensiilor menține furtul din banii publici
Foto: www.agerpres.ro

Băsescu: Proiectul noii legi a pensiilor menține furtul din banii publici

8 știri, 43

„Noua lege a pensiilor! De mai bine de un an, în spațiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor și acesta este un lucru foarte bun. Totuși, în aceste dezbateri inundate de cuvântul „echitate”, de puține ori se vorbește despre pensiile speciale. Așa cum declară Doamna ministru Lia Olguța Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echității în sistemul de pensii de stat”, a scris Traian Băsescu.

Astfel, acesta a precizat că principiul contributivivății nu se regăsește în noua lege a pensiilor, prin menținerea pensiilor speciale.

„Este greu de acceptat expresia „echitate” când principiul contributivității nu funcționează pentru toți pensionarii, menținându-se pensiile speciale. Din păcate, menținând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menține furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susțină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului. PS - Sunt de acord că unele meserii au un nivel ridicat de privațiuni, dar pentru asta salariații sunt răsplătiți cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40 – 50 ani și nu la 65 ani”, a completat senatorul PMP.

Legea pensiilor va intra săptămâna viitoare în avizare interministerială și, în maximum două săptămâni ar putea fi adoptată în Guvern și apoi trimisă în Parlament, a anunțat, vineri, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Li...

    Citește pe mediafax.ro