BCR a atras 600 milioane lei de la investitorii din piața de capital printr-o emisiune de obligațiuni care va fi listată la BVB© a1.ro

BCR a atras 600 milioane lei de la investitorii din piața de capital printr-o emisiune de obligațiuni care va fi listată la BVB

, 5 știri, 16 vizualizări

Obligațiunile au o maturitate la 7 ani și reprezintă cea mai mare emisiune în lei de pe piața locală de capital. Fitch a acordat emisiunii de obligațiuni un rating final de BBB+.

Lansarea ofertei pe piață a generat interes considerabil din partea investitorilor, iar emisiunea a obținut un cupon de 5,35%. Subscrierile au fost echilibrat distribuite între administratori de active, fonduri de pensii, companii de asigurări și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

”Emisiunea de obligațiuni reflectă deopotrivă încrederea noastră în piața locală și obiectivul de a ne consolida rezultatele. Diversificarea surselor de finanțare face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung și avem convingerea că această emisiune va contribui la dezvoltarea pieței de capital autohtone”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială RomânăRomânăRomână.