BCR raportează o pierdere netă de peste 20 mil. lei, din cauza provizionului legat de activitatea Băncii pentru Locuințe2Foto© wwwb.agerpres.ro

BCR raportează o pierdere netă de peste 20 mil. lei, din cauza provizionului legat de activitatea Băncii pentru Locuințe

, 8 știri, 6 vizualizări

BCR a înregistrat o pierdere netă de 20,8 milioane lei (4,4 milioane euro) în primul semestru din acest an, ca urmare a constituirii unui provizion excepțional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuințe, se arată într-un comunicat al băncii remis miercuri AGERPRES.

Înalta Curte a decis, în luna iunie a acestui an, că BCR Banca pentru Locuințe nu a respectat prevederile legale referitoare la plata unor prime de la stat pentru clienții sistemul de economisire-creditare (bauspar). Erste Group Bank, care deține BCR, anunța luna trecută că va pune deoparte până la 230 de milioane de euro, ca rezultat al deciziei instanței supreme din România legată de activitățile de afaceri ale subsidiarei sale locale BCR Banca pentru Locuințe.

Potrivit comunicatului BCR, rezultatul operațional al băncii a crescut cu 10,9% comparativ cu S1 2018, ajungând la 822 milioane lei (173,3 milioane euro), susținut de veniturile operaționale mai mari.