Belarus își închide frontierele cu Polonia și Lituania, anunță Lukașenko5Foto1Video© romaniatv.net

Belarus își închide frontierele cu Polonia și Lituania, anunță Lukașenko

, 11 știri, 87 vizualizări

Belarus se vede constrânsă să-și închidă frontierele cu Polonia și Lituania, a declarat joi președintele belarus Aleksandr Lukașenko, care a anunțat de asemenea o întărire a controalelor la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters și DPA. Anunțând închiderea frontierei vestice a Belarus cu cele două țări membre ale UE, Lukașenko, 66 de ani, a spus:"Suntem forțați să retragem trupele de pe străzi".

La un forum al femeilor desfășurat joi la Minsk, președintele belarus le-a transmis popoarelor din cele trei țări vecine menționate: "Opriți politicienii fără minte, nu-i lăsați să declanșeze un război!" Această declarație intervine în timp ce criza politică nu slăbește în fosta republică sovietică, confruntată cu o vastă mișcare de contestare populară după alegerile prezidențiale din 9 august.

Respins de opoziție care evocă o consultare trucată, scrutinul a dus la reconfirmarea mandatului lui Aleksandr Lukașenko aflat la putere din 1994. Polonia și Lituania au denunțat aceste alegeri, apreciindu-le drept fraudate, și au primit mai mulți opozanți care au fugit de regimul de la Minsk. AGERPRES/(AS-editor:Lilia Traci, editor online: Alexandru Cojocaru)