Biciclist accidentat în Munții Semenic, salvat de un câine. Animalul i-a încălzit corpul, până la sosirea jandarmilor
Foto: www.cancan.ro

Biciclist accidentat în Munții Semenic, salvat de un câine. Animalul i-a încălzit corpul, până la sosirea jandarmilor

9 știri, 36

Biciclist accidentat în Munții Semenic, salvat de un câine. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Reșița, care s-a accidentat în zona claviculei după ce a căzut cu bicicleta, a fost salvat de un câine, care l-a protejat, încălzindu-i corpul, până la sosirea jandarmilor.

„În urma unui apel primit prin sistemul unic de urgență 112, luni, 16 iulie, în jurul orei 22.00, jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug s-au deplasat, în cel mai scurt timp, în zona Platoului Semenic, pentru a acorda primul ajutor unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Reșița, care s-a accidentat, căzând de pe bicicletă. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei și se afla într-o ușoară hipotermie”, a declarat purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărășeni, Marius Săndulescu, citat de expressdebanat.ro.

Ineditul situației a fost descoperit de jandarmi, abia după ce au ajuns pe munte. Un câine maidanez se așezase lângă bărbatul accidentat, pentru a-l încălzi, și i-a rămas alături până la sosirea salvatorilor.

Reșițeanul a fost preluat de o ambulanță, iar bicicleta a rămas în custodia jandarmilor din Văliug până la refacerea bărbatului. În ceea ce-l privește pe salvatorul de ocazie, acesta a rămas în zonă pentru a interveni și în alte cazuri în care situația o va impune.

Alți bicicliști aflați în pericol au șansa să fie salvați de persoane publice. De ...

    Citește pe libertatea.ro