Biserica Ortodoxă rusă nu mai binecuvântează armele de distrugere în masă3Foto© money.ro

Biserica Ortodoxă rusă nu mai binecuvântează armele de distrugere în masă

, 6 știri, 17 vizualizări

Mereu aproape de conducerea de la Kremlin și de structurile militare ale țării, Biserica Ortodoxă rusă este pe punctul să renunțe la unul dintre excesele de zel prin care Moscova urmărește exacerbarea patriotismului în rândul armatei. O comisie bisericească a ajuns la concluzia că, de acum înainte, pentru a nu se acoperi de ridicol, preoții ar trebui să nu mai binecuvânteze decât militarii și armamentul personal de apărare, renunțând să mai sfințească și armele de distrugere în masă.

În ultimul timp, prezența Bisericii Ortodoxe ruse în preajma autorităților moscovite și a structurilor militare a crescut simțitor. Armata a încorporat numeroși preoți, pe care i-a transformat în duhovnici militari, folosindu-i pentru a propaga patriotismul, remarcă publicația „The Telegraph”. În tradiția ortodoxă rusă, un preot poate binecuvânta un credincios sau locuința acestuia.

În ultimii ani, însă, preoții au fost invitați de autorități să spună rugăciuni sau să sfințească ultimele tipuri de arme folosite de armata rusă, declanșând critici vehemente din partea majorității membrilor bisericii. Mai mult, fotografiile cu preoți ruși în sutane lungi și negre, stropind tancuri și rachete cu apă sfințită au făcut ocolul Internetului, devenind un subiect universal de ironie.