Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost achitat în dosarul „Motorina”. Decizia nu e definitivă
Foto: www.cotidianul.ro

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost achitat în dosarul „Motorina”. Decizia nu e definitivă

19 știri, 35

Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, trimis în judecată alături de alte persoane pentru constituire sau sprijinire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul „Motorina”, a fost achitat de Tribunalul Brașov. Sentința nu este definitivă.

Judecătoarea Cristina Ciolacu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Tribunalul Brașov a dispus, în cazul lui Sorin Blejnar, achitare.

Sentința nu este definitivă.

„S-a pronunțat soluția în dosarul respectiv. S-a dispus soluție de achitare în baza articolului 16, litera C Cod Procedura Penală. Nu este definitivă”, a spus Ciolacu.

În septembrie 2012, fostul șef al ANAF Sorin Blejnar și alți 16 inculpați au fost trimiși în judecată de DIICOT Brașov pentru constituire sau sprijinire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul „Motorina”. Printre cele 16 inculpați persoane fizice se numără doi șefi din cadrul Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale (DJAOV) Brașov, Claudiu Monea și Dorel Ciobanu, dar și fostul deputat brașovean Vasile Bran.

În acest dosar procurorii DIICOT Brașov începuseră, în august 2012, urmărirea penală și împotriva lui Codruț Marta, fostul consilier al lui Blejnar, care nu se află însă printre inculpați.

„În fapt, se reține că, în perioada martie – iulie 2010, inculpații Morcov Cecilian, Kelemen Andrei, Sztu...

    Citește pe cotidianul.ro