Boomberg: Liberty Steel vrea sa investeasca 200 milioane de euro in combinatul de la Galati2Foto© business24.ro

Boomberg: Liberty Steel vrea sa investeasca 200 milioane de euro in combinatul de la Galati

, 8 știri, 6 vizualizări

Compania britanică Liberty Steel, care recent a convenit achiziționarea combinatului siderurgic de la Galați, intenționează să investească mai mulți bani în oțelăriile pe care le-a preluat de la ArcelorMittal, informează Bloomberg.

Directorul general Jon Bolton a spus că în următorii cinci ani Liberty Steel intenționează să investească peste 400 milioane de euro în cele șapte oțelării pe care le-a preluat de la ArcelorMittal, în ideea de a menține capacitățile, a extinde gama de produse și a realiza mai multe produse de calitate ridicată. Bolton a subliniat că aproape jumătate din aceste investiții vor fi făcute la combinatul de la Galați, deoarece perspectivele de creștere din România sunt mai bune decât în alte părți ale Europei.

Decizia celor de la Liberty Steel vine într-un moment în care industria siderurgică se confruntă cu provocările create de tarifele vamale suplimentar introduse de SUA, tarife care reorientează spre Europa exporturile altor mari producători, la care se adaugă costurile mai mari cu materiile prime și energia.