Boris Johnson a transmis UE că este dezamăgit de progresele insuficiente ale negocierilor comerciale referitoare la Brexit3Foto© business24.ro

Boris Johnson a transmis UE că este dezamăgit de progresele insuficiente ale negocierilor comerciale referitoare la Brexit

, 22 știri, 42 vizualizări

David Frost, negociatorul Guvernului Boris Johnson privind Brexit, s-a declarat, joi seară, "dezamăgit" de concluziile summitului Uniunii Europene, în contextul în care Bruxellesul a semnalat că tranziția s-ar putea încheia fără niciun acord.

"Sunt dezamăgit de concluziile reuniunii Consiliului European privind negocierile Marea Britanie/UE. Sunt surprins că UE nu mai asumă angajamentul de a lucra «intens» pentru ajungerea la un viitor parteneriat, așa cum am convenit pe 3 octombrie cu Ursula von der Leyen", președintele Comisiei Europene, a transmis David Frost, prin Twitter.

"Sunt surprins și de sugestia că, pentru obținerea unui acord, toți pașii trebuie făcuți de Marea Britanie. Este o abordare neobișnuită de purtare a unor negocieri. Premierul Boris Johnson va prezenta mâine reacția și abordarea Marii Britanii (...)", a precizat negociatorul britanic pe tema Brexit.