Boris Johnson și-a lansat candidatura pentru funcția de premier al Marii Britanii3Foto1Video© hotnews.ro

Boris Johnson și-a lansat candidatura pentru funcția de premier al Marii Britanii

, 4 știri, 16 vizualizări

Boris Johnson, care a demisionat din guvernul May în semn de protest față de modul în care premierul a gestionat Brexit-ul, este cotat de casele de pariuri ca favorit la câștigarea unei competiții cu mulți candidați, și să preia astfel conducerea Marii Britanii în cel mai important moment strategic din ultimele decenii. 'Dacă ajung la conducere, vom ieși (din UE), cu acord sau fără acord, pe 31 octombrie', îi spune Johnson unui membru din public în înregistrarea video difuzată luni.

Mesajul video, care cuprinde secvențe cu Boris Johnson vorbind cu alegători și un monolog rostit direct în fața aparatului de filmat, este prima sa 'salvă' în bătălia în care s-au înscris până acum 13 competitori și care ar putea dura două luni până la desemnarea câștigătorului. 'Acum este timpul să unim societatea și să unim țara.

Să construim infrastructura, să investim în educație, să ne îmbunătățim mediul înconjurător și să sprijinim fantasticul nostru NHS (Serviciul Național de Sănătate)', adaugă Boris Johnson.