Boris Johnson transmite Bruxellesului că responsabilitatea privind derularea Brexit aparține UE2Foto© businessmagazin.ro

Boris Johnson transmite Bruxellesului că responsabilitatea privind derularea Brexit aparține UE

, 14 știri, 8 vizualizări

Boris Johnson susține necesitatea unei dezbateri detaliate a propunerilor privind Brexit pe care Guvernul său le-a transmis liderilor europeni, pentru a putea clarifica situația politică incertă ce precede începerea procesului de ieșire a Marii Britanii din Blocul european, programată la 31 octombrie.

Ambele părți implicate în procesul de negociere, Marea Britanie, respectiv Uniunea Europeană, încearcă să se absolve de responsabilitatea luării unei decizii finale, europenii susținând necesitatea revizuirii planului privind Brexit de către autorii lui, în timp ce Guvernul britanic afirmă că Blocul comunitar este cel care trebuie să ia o decizie în urma analizării propunerilor.

„Ceea ce vrem să transmitem prietenilor noștri (europeni, n.red.) este că oferta pe care am făcut-o este una foarte generoasă, dreaptă și rezonabilă. Ceea ce vrem să auzim din partea voastră acum este care vă sunt opiniile. Dacă aveți probleme cu vreuna dintre propunerile pe care le-am transmis, haideți să le discutăm în detaliu”, a declarat Boris Johnson, în cadrul unui reportaj.