București, penultimul loc în topul orașelor europene privind mobilitatea durabilă2Foto© wall-street.ro

București, penultimul loc în topul orașelor europene privind mobilitatea durabilă

, 5 știri, 24 vizualizări

„Raportul reprezintă o completare a clasamentului orașelor din anul 2018 privind mobilitatea durabilă, în care au fost analizate 13 orașe europene: Berlin, Londra, Viena, Bruxelles, Moscova, Roma, Zürich, Paris, Amsterdam, Copenhaga, Oslo, Budapesta și Madrid. Bucureștiul a fost comparat cu celelalte orașe în ceea ce privește transportul public, siguranța rutieră, calitatea aerului, managementul mobilității și mobilitatea activă. Per total, Bucureștiul s-a clasat pe locul 13 din cele 14 orașe, pe baza punctajului obținut pentru fiecare indicator”, se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Este vorba despre raportul “Mobilitate durabilă în București. O evaluare bazată pe indicatori” lansat marți de Greenpeace România, material pregătit de Institutul Wuppertal pentru Climă, Mediu și Energie.

La indicatorii siguranță rutieră, calitatea aerului și mobilitate activă (deplasare nemotorizată – mersul pe jos, cu bicicleta, skateboard, role etc), Bucureștiul s-a clasat pe penultimul loc, iar la capitolul managementul mobilității, chiar pe ultimul loc.